Ifjú Polgárőr találkozó Kiskunhalason

Kiskunhalason március 28-29 között került megrendezésre az Ifjú Polgárőrök Országos Találkozója. A rangos eseménynek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskola adott otthont.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján Bányai Gábor, Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője elmondta, hogy fontos szerepe van az önkéntességnek a polgárőrségnél. Kiemelte, hogy a szervezet sokat segít a rendőrségnek a közbiztonság megőrzésében. Horváth Róbert, az Országos Polgárőr Szövetség ifjúsági, sport és karitatív alelnöke szerint a fiatalok lesznek majd azok, akiknek átadhatják majd a stafétabotot. A mozgalom építésében Kiskunhalas élen jár – fogalmazott az alelnök. Az Ifjú Polgárőr tagozat elnöke, Bán Gábor azt mondta, hogy 3-4 havonta rendszeresek az ilyen találkozók, amelyen a sport mellett a szakmai képzés is szerepet kap.

A rendezvényre Békéscsabáról, Debrecenből és Budapestről is érkeztek fiatalok, akik egész napos sportprogramon vettek részt.  A diákok a sportnap mellett végrehajtották az “Tisztelet az éveknek, biztonságot az időseknek” programot melynek keretében a Kiskunhalas környéki tanyákat járták a felnőtt polgárőrök, mezőőrök és rendőrök társaságában. Volt, ahol a takarításban, volt, ahol a favágásban és fahordásban segédkeztek. A nap folyamán hadisír-gondozásból is kivették a részüket az ifjú polgárőrök.

Updated: 2018-07-06 — 13:45