Akciót tartottak Kecskemét vonzáskörzetében

Nagyszabású polgárőr akció kezdődött 2018. május 25-én, pénteken este Kecskemét vonzáskörzetében. Három polgárőrség tagjai – a rendőrséggel együttműködve – hajnalig járták a külterületeket – közölte a keol.hu.

 

Az eseményt megelőzően eligazítást, egyben sajtótájékoztatót tartottak, melyen részt vett Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, Czigány János őrnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztályának vezetője, Balogh Károly, Helvécia polgármestere, Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere, dr. Fekecs Dénes ny. rendőr ezredes, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági és pénzügyi elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke, valamint Oláh József, a Kadafalvi Polgárőr Csoport megalakítója és a Polgárőr Szolgálat vezetője.

A helvéciai művelődési központban tartott sajtótájékoztatóval és eligazítással kezdődött az összehangolt polgárőr akció. A főszervező Mák Kornél kecskeméti alpolgármester, valamint Helvécia polgármestere, Balogh Károly voltak. A fő cél az, hogy minél rendszeresebben járják a polgárőrök a külterületeket, az ott élők biztonsága érdekében. Mák Kornál hangsúlyozta, hogy immár rendszeressé váltak az összevont akciók. Két éve például szinte napra pontosan – akkor május 21-én – tartottak egy ilyet.

A mostani akció résztvevői a hetényegyházi, a ballószögi és a helvéciai polgárőr csoportok. Tagjaik ezúttal is együttműködnek a rendőrséggel, így az akciót is közösen hajtották végre Hetényegyháza, Ballószög, Helvécia és Kafalva területén. Pénteken este indultak el a polgárőrök, és hajnalig járták az érintett térségben a szórakozóhelyek környékét, valamint a külterületeket. Országosan is biztonságtechnikai tendencia ugyanis, hogy elsősorban a pénteki és a szombati napokon legyenek gyakoriak és rendszeresek az összehangolt akciók.

(Keol.hu)

Updated: 2018-07-06 — 13:39