Újra megváltozik az Igazolvány Igénylő Adatlap és az Adatkezelési Tájékoztató

Az Országos Polgárőr Szövetség az adatvédelemmel és annak szabályozásával kapcsolatos előírásokat 2018.06.28-tól két változtatással egészíti ki. Emiatt újra megváltozik az Igazolvány Igénylő Adatlap és az Adatkezelési Tájékoztató. Az új dokumentumok letölthetők a lenti linkeken, az opsz honlapjáról, valamint tagszervezeteink részére email-ben elküldtük.

 

  1. Az Adatkezelési Tájékoztatót (amelyet korábban az Igazolvány Igénylő Adatlaphoz kellett csatolni) ezentúl az egyesületek által elfogadott Adatkezelési Szabályzat mellékleteként kell kezelni. Nem kell tehát csatolni az Igazolvány Igénylő Adatlaphoz. Az Adatkezelési Tájékoztató részét képezi a Megismerési és Hozzájáruló Nyilatkozat (utolsó oldal), amelyet valamennyi egyesületi tagnak szükséges aláírni. Ennek alapján az egyesület valamennyi tagja elismeri, hogy az adatvédelemmel kapcsolatos szabályokról tájékoztatást kapott. Az egyesület polgárőr igazolvánnyal nem rendelkező tagjait is ismertetni kell az adatkezelésről és szükséges aláíratni a megismerési nyilatkozatot.
  2. Az új Igazolvány Igénylő Adatlap második oldalán került elhelyezésre az egyesületi tag személyes adatainak kezeléséhez Hozzájáruló Nyilatkozata, amelyet szükséges aláírnia az adatkezeléssel érintett új egyesületi tagnak. Ennek megfelelően az új polgárőrnek / ifjú polgárőrnek szükséges az adatvédelmi szabályzatot és annak mellékletét képező adatkezelési tájékoztatót megismerni ahhoz, hogy az igazolvány igénylő adatlap és nyilatkozat aláírásra kerülhessen.

Előzmény: http://bkmpsz.hu/2018/05/31/igazolvany-igenylo-adatlap-valtozas/

További információ: http://bkmpsz.hu/polgaror-igazolvany/

Updated: 2018-07-06 — 13:41