Köztartozásmentes igazolás beszerzése könnyen

Arra való tekintettel, hogy sok egyesületnek gondot okoz a támogatási szerződéseknél a NAV igazolásra való várakozás, szeretnénk rövid tájékoztatást nyújtani a NAV Köztartozásmentes adózói adatbázisáról, mivel az ebben való szereplés jelentősen leegyszerűsíti a működési támogatáshoz szükséges mellékletek beszerzését.

 

A köztartozásmentes adózói adatbázis az adóhatóság honlapján közzétett, az adózó nevét, adószámát tartalmazó közhiteles nyilvántartás, mely igazolja, hogy az adatbázisban szereplő adózó megfelel a jogszabályban előírt feltételeknek, azaz köztartozásmentes adózónak minősül. 2013. január 1. óta a köztartozásmentes adózói adatbázisban történő szereplés ténye általánosan elfogadottá vált a nemleges adó-, illetve a nemleges együttes adóigazolások bemutatása helyett.

Ez azt jelenti, hogy az adatbázisban szereplő egyesületnek többé nem kell kérnie NAV igazolást a pályázataihoz, elég a NAV honlapján egy egyszerű lekérdezést végrehajtania, az eredményt kinyomtatnia, cégszerű aláírással ellátnia, és ezzel igazolva van a köztartozásmentesség.

A felvétel iránti kérelem elektronikus úton (ügyfélkapun keresztül) nyújtható be, az általános nyomtatványkitöltő program segítségével. A kérelem benyújtása illetékmentes. Bővebb információ és a regisztráció menete a linkre kattintva érhető el.

Updated: 2018-11-15 — 15:25