Minden idők legjobb polgárőr napja

A XXIV. Országos Polgárőr Napot értékelte a XXII. Bajai Halfőző Fesztiválra, Baja Város vendégeként érkező dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

A minden évben megrendezésre kerülő Országos Polgárőr Nap a legrangosabb esemény a Polgárőrség életében. A rendezvénynek idén, június 23-án Baja város adott otthont, melyen több, mint 5 és fél ezer polgárőr, illetve meghívott vendég vett részt. A sikerhez elengedhetetlen szervező és végrehajtó munkában részt vettek az országos és a megyei polgárőr szövetség munkatársai mellett a különböző tagozatok aktivistái, a bajai járás polgárőr egyesületeinek tagjai, a Baja Marketing Kft. munkatársai, a bajai rendőrkapitányság és a bajai katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai, valamint jelentős segítséget nyújtott Baja Város Önkormányzata, a helyi AXIÁL Kft., és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

 

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a rendezvényt a kitüntető “minden idők legjobb polgárőr napja” címmel illette, majd ezután dr. Fekecs Dénessel, a megyei polgárőrség elnökével közösen elismerték és megköszönték mindazok munkáját, akik a szervezésben kimagasló teljesítményt nyújtottak.

 

A XXII. Bajai Halfőző Fesztivál biztosításában idén a Bajai Polgárőr Egyesülettel közösen a Nagybaracskai, a Bátmonostori és az Újpesti egyesületek vettek részt. A fesztivál főnapján – melyet a házigazda egyesülettel közösen az Újpesti egyesület biztosított – több, mint 10.000 vendég látogatott el a rendezvényre. A fentiekből is jól látható, hogy az egyesületek közötti kiváló együttműködés nem csak határ menti szolgálatokra koncentrálódik.

 

Updated: 2019-02-14 — 10:28