A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2018. évi pályázati felhívása

A Területi Önkormányzatok Országos Szövetsége 2O18-ban is meghirdette a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programját, amelynek megvalósításában többek között az Országos Polgárőr Szövetség is részt vesz.

 

 

 

Az idei év témái között ismét szerepel a „Helyi polgárőrség és az önkormányzat együttműködése” is. A pályázatot a település önkormányzata és a polgárőr egyesülete közösen nyújtja be a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségéhez, a polgármester és az egyesületi elnök aláírásával.

A pályázatnak részletesen tartalmaznia kell a „jó gyakorlat” bemutatását, a levonható következtetésekkel és eredményekkel együtt. Fontos, hogy a bemutatott gyakorlat a polgárőr törvény és a polgárőrség céljaival összhangban, a település lakossága által kedvelt, igényelt tevékenység legyen. A „jó gyakorlat” alkalmas legyen arra, hogy az ifjú polgárőrök toborzása tekintetében más település is másolhassa, adaptálhassa.

Pályázni a www.toosz.hu internetes honlapról letölthető pályázati formanyomtatvány elektronikus kitöltésével lehet. A pályázatot kinyomtatva egy eredeti és egy másolati példányban postai úton (tértivevényes, ajánlott küldeményként) kell eljuttatni a TÖOSZ címére (1406 Budapest 76. Pf.: 50.). A pályázatokat 2018. augusztus 21-ig elektronikus formában (word és pdf formátumban) is el kell küldeni a következő címre: balla@toosz.hu. A polgármester eredeti aláírásával (az egyedi pályázatoknál esetlegesen megjelölt feltételekkel történő kiegészítés mellett) kell ellátni. Az érvényes pályázat feltétele még egy 8-10 szöveges-képes diából álló „ppt” prezentáció is, melyet elektronikusan kell megküldeni a fentiekben megadott e-mail címre.

A pályázat díjai a Belügyminisztérium jóvoltából a következők szerint alakulnak:

  1. díj 1.200.000 Ft
  2. díj 1.000.000 Ft
  3. díj 800.000 Ft

 

A pályázatok beadási határideje: 2018. augusztus 21. (kedd)

A pályázati kiírás a következő link alatt megtalálható:
http://töosz.hu/news/353/73/A-Legjobb-onkormanyzati-Gyakorlatok-Program-2018-evi-palyazati-felhivasa/

Updated: 2018-10-02 — 08:34