Kerékpárokat, autókat kapott a Polgárőrség

A Polgárőrség közterületi szolgálatellátásának fejlesztése céljából a polgárőr szövetségek és polgárőr egyesületek részére a Rendőrség részéről 120 darab kerékpárt, 35 darab elektromos kerékpárt, továbbá a közlekedési ügyekért felelős szakminisztérium részéről a közlekedés-biztonsági programok lebonyolításának végrehajtásához 3 darab személygépjárművet és a motoros polgárőr szolgálat ellátásához formaruházatot adtak át augusztus 31-én a Készenléti Rendőrségnél.

Az ünnepélyes átadáskor dr. Balogh János r. vezérőrnagy, országos rendőr-főkapitány kiemelte, hogy a mostani kerékpárokkal együtt már több mint 1200 szolgálati biciklit adott át a Rendőrség a Polgárőrségnek. Beszédében kiemelte, hogy ez az ajándék olyan, amit ugyan a Polgárőrség kap, de mindenki élvezni fogja, hisz ezekkel az eszközökkel a Polgárőrség a hazánk, Magyarország közbiztonságát javítják. Nyomatékosította, hogy Magyarország közbiztonságában kiemelkedő, sőt „nélkülözhetetlen” szerepet vállal a Polgárőrség.

Dr. Erb Szilvia, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Gépjármű-közlekedési és Vasúti Főosztályának vezetője 3 darab szolgálati autót adott át a Polgárőrségnek, mely során megköszönte a polgárőröknek a munkájukat. Kinyilvánította, hogy továbbra is támogatni fogják Magyarország közbiztonságának elősegítését.

Ezután dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke köszönetet mondott a tárgyi eszközökért, támogatásokért. Kiemelte, hogy a Polgárőrség eszközállománya és technológiai felszerelése egyre jobban nő. Hangsúlyozta, hogy a Rendőrségtől közel ezerötszáz autót és több mit ezer kerékpárt és több száz segédmotor-kerékpárt kapott a Polgárőrség, ami a szolgálatokat segíthetik.

Képek

Forrás: www.opsz.hu

 

Updated: 2018-09-07 — 11:49