Siker az Országos Polgárőr versenyen

Harmadik helyezést értek el Bács-Kiskun megyét képviselő Futó Zsolt a dusnoki és Győri Tamás a kalocsai polgárőr egyesület tagjai, szeptember 29.-én megrendezett Polgárőrség Országos Közlekedésbiztonsági versenyén, Budapesten a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában. A versenyt Ludrovszki Gyuláról az OPSZ Közlekedési tagozatának volt elnökéről nevezték el.  A rendezvény az OPSZ és a BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottsága szervezésében, a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársainak közreműködésével került végrehajtásra, akik, mint vizsgabiztosok vettek részt a rendezvényen. A versenyen 19 megye és a Főváros polgárőr csapata vett részt 2-2 fővel.

A csapatoknak B kategóriás KRESZ és polgárőr szolgálati szakismeretből összeállított tesztlap kitöltése, vezetéstechnikai akadálypálya végrehajtása, személygépkocsi-szimulátoron való feladat, és gyakorlati feladatként közterületi szimuláció teljesítése volt   A feladatok nem voltak egyszerűek. A teszt lapoknál az elméleti  felkészültség számított, a  vezetéstechnikai pályán a jármű kezelési készsége volt mérvadó, és nem csak a fizikai akadályokat kellett leküzdeni , hanem a vizes pályán a váratlan, külső behatásra való reagálás is. A személygépkocsi szimulátor szintén nem volt egyszerű feladat. A modern számítógépes technika olyan élethű közlekedési anomáliákat generált, amelyek a versenyzőket sérülés mentes, de nem mindig balesetmentes körülmények közé helyezte. A szimulációs gyakorlat szélsőséges, de sajnos a napi valóságnak megfelelő feladat elé állította a versenyzőket.

A megyénket képviselő polgárőrtársak mind elméleti, mind gyakorlati felkészültségük alapján, a Főváros és Veszprém megye csapata után megérdemelten nyerte el a 3. helyezést.

 Gratulálunk!

Updated: 2019-06-19 — 10:50