115 díjazott a díszünnepségen

Az Országos Polgárőr Szövetség október 23-a alkalmából tartott díszünnepséget a Stefánia Palotában, ahol az ország minden polgárőr szövetsége és egyesülete képviseltette magát. A rangos eseményen jelen voltak a polgárőrség stratégiai partnereinek, együttműködő szervezeteinek delegáltjai, valamint a határon túl működő egyesületek képviselői is.

– Az 1956-os forradalom és szabadságharc idején a magyar lakosság megmutatta, hogy a polgári összefogás milyen erővel bír. Bizonyította, hogy a közös elhatározás, a közös cél összekovácsolja az embereket, akik így az összefogás erejével képesek hatalmas tettek véghezvitelére. A polgárőrök – hasonlóan a forradalom résztvevőihez – egy közös cél, a közbiztonság megteremtésén fáradoznak. Az elmúlt évtizedek alatt bebizonyították, hogy ezeket a célkitűzéseket képesek elérni, teljesíteni, sőt, túlszárnyalni is azokat. Hiszen a polgárőrség a bűnmegelőzés, a prevenció egyik alappillére, a Magyar Rendőrség stratégiai partnerévé nőtte ki magát, amely önmagában is hatalmas eredménynek számít – fogalmazott Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium Önkormányzati államtitkára.

– Úgy gondolom, hogy az október 23-i megemlékezés méltó emléket állít a polgárőrség megalapításán fáradozó Kopácsi Sándornak, aki 1956-os forradalmárként olyan eszmékért küzdött, amely a magyar nép érdekeit szolgálta. Kényszerű távolléte után, a rendszerváltás után hazatérve azon fáradozott, miként tudná még jobbá tenni a magyar nép hétköznapjait. Eltökélten küzdött és dolgozott a magyar polgárőrség megalapításáért. A polgárőrség bebizonyította az elmúlt évtizedek alatt, hogy eredményesen és hatékonyan képes közreműködni a közrendvédelem, a bűnmegelőzés területén, példát állítva ezzel embertársaiknak – mondta dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke az ünnepség után, ahol összesen 115 díjat adtak át azoknak a polgárőröknek, polgárőr szervezeteknek, valamint a polgárőrség életében kiemelkedő munkát végző személyeknek és szervezeteknek, akik nagyban elősegítették a polgárőrség pozitív megítélését, valamint eredményes munkáját.

Bács-Kiskun megyéből elismerést kaptak:

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége a Polgárőrség kiemelkedő támogatása elismeréseként a polgárőrség legrangosabb kitüntetését, a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet adományozott Fercsák Róbertnek, Baja Város Polgármesterének.

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége a polgárőrség érdekében végzett, áldozatos munkájának elismeréséül Szent László Érem kitüntetésben részesítette Vizi Sándort, a Pálmonostorai Polgárőr Egyesület elnökét.

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége példamutató polgárőr tevékenységéért, eredményes, áldozatkész munkája elismeréséül az „Év Polgárőre” kitüntetésben részesítette Sántáné Szabó Margitot, a Solti Polgárőr Egyesület tagját.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége példamutató polgárőr tevékenységükért, eredményes, áldozatkész munkájuk elismeréséül az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetésben részesítette a Bajai Polgárőr Egyesületet.

Az „Év Polgárőr Pedagógusa” kitüntetésben részesült Mozga László, a Miskei Polgárőr Egyesület tagja.

Az ünnepség záró akkordjaként fúvószenekari koncertet hallgathattak meg a részvetők, majd állófogadás keretében lehetőség nyílt a gratulációk fogadására, valamint a kapcsolatépítésre.

Forrás: www.opsz.hu

A teljes cikk, a jutalmazottak teljes listájával megtekinthető az opsz honlapján.

Képek: OPSZ fotóalbum

Updated: 2019-03-22 — 12:09