Járási polgárőr képzés és tájékoztató Kecskeméten

2018. szeptember 28-án Tarnóczy László r. ezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezető-helyettese, Somodi Sándor, a kecskeméti járás polgárőr koordinátora, valamint Tóthné Nagy Julianna, a tiszakécskei járás polgárőr koordinátora szervezésében polgárőr szakmai továbbképzés került megrendezésre a kapitányság központi termében. A tájékoztatón a Kecskeméti Rendőrkapitányság illetékességi területén tevékenykedő polgárőr egyesületek képviselői vettek részt.

Az előadások sorát Tót Szilvia c. rendőr őrnagy, a Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztály vezetője kezdte a kábítószerrel, illetve a betöréses lopással kapcsolatos bűnmegelőzési tevékenységről. Szó esett továbbá a vagyonvédelem, a kerékpárbiztonság és az online biztonság témakörét érintő kérdésekről.

Ezután Dr. Bohner Zsolt r. alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője tartott előadást a közlekedésbiztonsággal kapcsolatosan, melynek keretén belül a polgárőrök fontos ismereteket szereztek többek között a közlekedési baleset helyszínén történő helyszínbiztosítási feladatok ellátásával, elsősegélynyújtással és életmentéssel, valamint az ittas vezetés büntetési tételeivel, illetve megelőzésének polgárőrökre vonatkozó feladataival kapcsolatosan.

Nyári Zsolt r. őrnagy, a Lajosmizsei Rendőrőrs megbízott vezetője és segítője, Nagy Gyula az intézkedéstaktikai fogások elsajátításához tartottak gyakorlati előadást. Németh Zsolt r. őrnagy, a Helyszínelő Alosztály vezetője a bűnügyi helyszínen történő helyszínbiztosítási feladatok ellátásával kapcsolatban tartott oktatást a polgárőröknek. Stix Attila r. alezredes, az MRFK Közrendvédelmi Osztály főelőadója prezentációjának keretében a polgárőri jogok és kötelezettségek ismereteinek frissítésére került sor.

Updated: 2018-10-29 — 13:23