Autót vásároltak a jászszentlászlói polgárőrök

A Bács-Kiskun megyei Jászszentlászlón 2019.03.05-én került szolgálatba helyezésre az a Toyota RAV 4 típusú terepjáró személygépkocsi, amelyet több szervezet és magánszemély támogatásából vásárolt meg a helyi polgárőr egyesület másfél millió forint vételárért. A jászszentlászlói polgárőrök korábban magántulajdonú gépjárművel teljesítettek szolgálatot a településen és annak viszonylag nagy kiterjedésű külterületén.

A rendezvényen megjelent és köszöntötte a jelenlévőket Dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági és pénzügyi elnökhelyettese, a megyei polgárőrség elnöke, aki átadta az OPSZ elnökének, Dr. Túrós Andrásnak az üdvözletét is. Elmondta, hogy az OPSZ 300.000, a BKMPSZ 450.000, a helyi önkormányzat 450.000, a település vállalkozói pedig további 300.000 forinttal járultak hozzá a vásárláshoz. Jászszentlászló polgármestere, Nagy András kifejezte köszönetét a támogatóknak, valamint a szervezésben résztvevő Bera Tamás járási polgárőr koordinátornak és megígérte, hogy az önkormányzat a jövőben kiemelten fogja segíteni a polgárőrség munkáját.

A területileg illetékes kiskunmajsai rendőrőrs parancsnokhelyettese és a település körzeti megbízottja megelégedéssel fogadta az egyesület elnökének, Borbás Róbertnek azon felajánlását, hogy szívesen biztosítanak lehetőséget a gépjárművel is közös rendőr-polgárőr szolgálatra.

Fotók: Dobozi István

Updated: 2019-03-22 — 11:58