Megtartotta a 2018. évet értékelő közgyűlését a Megyei Szövetség

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon tartotta 2019.04.06-án az elmúlt évet értékelő beszámoló közgyűlését a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége. A rendezvényen részt vett Arató László rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány helyettes, Rausch Sándor a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a katasztrófavédelem megyei igazgatója és Kardos Pál az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke, továbbá a megyében működő polgárőr egyesületek vezetői és a közgyűlés tagjai.

A napirendnek megfelelően Dr. Fekecs Dénes a megyei szövetség elnöke, a polgárőrség országos elnökhelyettese beszámolt a 2018-ban végzett tevékenységről, kiemelve, hogy több mint 100 fővel emelkedett a megyében tevékenykedő polgárőrök létszáma és jelenleg 4175 polgárőr, valamint 158 ifjú polgárőr teljesít szolgálatot. Az elmúlt évben összesen közel fél millió órát töltöttek szolgálatba, így az egy főre eső szolgálati órák száma 110 volt. Megyénk 132 lovas polgárőre közel 11 000 órát teljesített, a határvédelmi tagozat 251 polgárőre pedig összesen 35 000 órát volt szolgálatba önállóan és a rendőrséggel közösen. A megyei szövetség rendezhette meg Baján 2018-ban a XXIV. Országos Polgárőr Napot és a VII. Országos Polgárőr Lovas Szemlét, melyen több mint 5 000 fő volt jelen. Az Országos Polgárőr Szövetség a rendezvényt minden idők legjobb polgárőr napjának minősítette. Ugyancsak Baján került megrendezésre a Polgárőr Nap előtti napon a Kárpát-Medencei Polgárőrök Bűnmegelőzési Fóruma.

A Kormány és a Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően a költségvetés több mint 40 000 000 Ft-tal támogatta a megyei szövetségen keresztül a Bács-Kiskunban működő polgárőr egyesületek tevékenységét. Az elmúlt évben a rendőrség 19 darab használt, de jó állapotban lévő személygépkocsit adott át üzemeltetésre az egyesületeknek. Az Országos Rendőr-főkapitányság ezen kívül kerékpárokat és elektromos kerékpárt biztosított a szolgálat ellátásához.

Arató László rendőr ezredes, Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes és Rausch Sándor alelnök hozzászólásában köszönetét fejezte ki megyénk polgárőreinek munkájáért, amivel jelentős mértékben hozzájárultak a közbiztonság javulásához. Kardos Pál átadta az Országos Polgárőr Szövetség elnökének, Dr. Túrós Andrásnak üdvözletét és kiemelte, hogy az OPSZ kiválóra értékelte a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének, tagegyesületeinek továbbá polgárőreinek elmúlt évi munkáját. A közgyűlés végén, a hozzászólásokat követően, meghatározásra kerültek a 2019. évi prioritások, majd a közgyűlés tagjai egyhangúlag elfogadták a megyei elnök, a gazdasági vezető és a felügyelő bizottság elnökének beszámolóját.

Fotók: Madari Róbert

Updated: 2019-06-21 — 08:41