Évet értékeltek a kiskunhalasi polgárőrök

Értékelték a tavalyi év tevékenységét, valamint kitűzték a következő időszak feladatait a kiskunhalasi polgárőrök a május 10-én megtartott közgyűlésükön. Az évértékelőn kiemelték a rendőrséggel és az ifjú polgárőrökkel közös szolgálatokat, melyekre továbbra is kiemelt figyelmet fordít az egyesület.

Pente János, az egyesület elnöke beszámolt róla, hogy az ifjú polgárőrökkel több, mint 14 ezer óra szolgálatot teljesítettek. A tavalyi évben a rendészeti iskolával közösen megrendezésre került tanyaprogram – melyben az iskola tanulói és a polgárőrök mellett önkéntes katonák és rendőrök is részt vettek – keretében a Kiskunhalas környéki tanyavilágot körbejárva felmérték, mit tudnak segíteni, és élelmiszercsomagokat adományoztak a rászorulóknak.

Vezdán Csaba, a Dékáni Árpád Szakgimnázium szakmacsoport-vezetője elmondta: a rendészetis diákok közt az ifjú polgárőr mozgalom töretlen népszerűségnek örvend. Az OPSZ ifjú polgárőröknek rendezett versenyein rendszeresen részt vesznek, az idei közlekedésbiztonsági versenyen ketten is helyezést értek el közülük.

A közgyűlésen elfogadták a következő év gazdálkodását és feladatait. Pente János kiemelte: továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a rendőrséggel és az ifjú polgárőrökkel közös szolgálatokra, továbbá az ifjú polgárőrök létszámának növelésére, valamint szeretnék a tanyaprogramot évente két alkalommal, egy kora tavaszi és egy késő őszi időszakra kiterjeszteni.

Updated: 2019-05-21 — 10:13