Lada Nivát állítottak szolgálatba a kadafalvi polgárőrök

Egy használt, de alaposan felújított Lada Nivát állított szolgálatba hétfőn, ünnepélyes átadás keretében a Kadafalvi Polgárőr Egyesület.

A terepjárót a megyei kormányhivataltól vásárolták meg, majd újították fel a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség segítségével, valamint magán felajánlásból, összesen közel 1 millió forint értékben. A járművet még decemberben vásárolta az egyesület, majd több alkatrész javítása, illetve cseréje után felmatricázták, hétfőn pedig ünnepélyesen bemutatták.

Az egyesület eddig is rendelkezett egy szolgálati gépjárművel, de ezzel az összkerékhajtású terepjáróval – azon túl, hogy gyakrabban tudnak majd járőrözni – jelentősen könnyebb dolga lesz a polgárőröknek a környező tanyavilágban, annál is inkább, mivel egy-egy szolgálat során igen nagy területet bejárnak. Az egyesület tagjainak kedvezőek az eddig tapasztalatai a strapabíró Lada Niváról, melyet reményeik szerint még hosszú ideig tudnak használni a göröngyös földutakon.

A kadafalvi polgárőrök rendszeresen szerveznek más polgárőr egyesületekkel összehangolt akciókat a rendőrség munkatársaival együtt, akiknek nagy segítség a polgárőrök helyismerete. Ezekkel az akciókkal nagymértékben növelni tudják a külterületeken élők biztonságérzetét, akik örülnek a gyakori járőrözésnek. A szervezett akciók hatékony eszközei továbbá a szabálytalanul közlekedők, ittas vezetők, betörők, tolvajok elleni fellépésnek is. A kadafalvi polgárőrök múlt télen egy idős korú, vékonyan öltözött ittas férfit találtak az úton fekve, aki nem tudott magáról, őt a polgárőrök mentették meg a kihűléstől.

Updated: 2019-06-25 — 15:38