Polgárőr Város lett Kiskunhalas

Polgárőr Város kitüntető címet adományozott az Országos Polgárőr Szövetség Kiskunhalas Város Önkormányzatának a polgárőr mozgalom, valamint a helyi közrend, közbiztonság és a bűnmegelőzés támogatásáért.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, elnöke és Balogh János, országos rendőr-főkapitány a hétvégén, Balatonföldváron megtartott XXV. Országos Polgárőr Napon adták át a kitüntető címet.

Az önkormányzat részéről Fülöp Róbert, Kiskunhalas Város polgármestere, a helyi polgárőrök képviseletében pedig Pente János, a Kiskunhalasi Önvédelmi és Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület elnöke közösen vették át az elismerést.

A kiskunhalasi önkormányzat minden évben jelentős anyagi hozzájárulással támogatja a helyi polgárőrök munkáját, akik kiemelkedően szoros kapcsolatot ápolnak a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a mezőőrséggel és a közterület-felügyelettel.

Ezen túlmenően példaértékű az együttműködés a Dékáni Árpád Szakgimnáziummal is, mely az ifjú polgárőrök egyik legfőbb bázisa. Kiskunhalason ezentúl évente két alkalommal, tavasszal és ősszel rendezik meg azt az eddig évente megtartott programot, amelynek keretében az ifjú polgárőrök több szervezettel együttműködve járják be a környékbeli tanyákat, és a külterületeken élő idős, beteg embereknek segítenek a ház körüli munkákban, ajándékcsomagokat osztanak, valamint a kórház orvosai és a mentőszolgálat irányításával alapvető egészségügyi ellátásban részesítik őket, vérnyomást, vércukorszintet mérnek.

Fotó: Pozsgai Ákos – Petőfi Népe

Updated: 2019-06-25 — 13:19