Levélben köszönte meg egy család a kecskeméti polgárőrök munkáját

Levélben köszönte meg egy család a kecskeméti polgárőrök munkáját

Több bajba jutott autóson is segítettek augusztus 3-án éjszaka a kecskeméti polgárőrök. A szakadó esőben egy győri család autójával lesodródott az útról egy épülő körforgalomban. A Kecskeméti Polgárőrség Egyesület négy szolgálatban lévő polgárőre észrevette, hogy mi történt és azonnal a család segítségére siettek. Órákon át biztosították a helyszínt, megszervezték a mentést, közreműködtek abban, megakadályozták, hogy a balesetveszélyes helyen álló autónak más járművek is nekiütközzenek. Miközben zajlott a mentés, a körforgalomban két másik autó durrdefektet kapott, többen pedig rossz irányba indultak el a sötétben. A polgárőrök nekik is segítettek. Az eset végül az önkénteseknek köszönhetően szerencsés véget ért, a balesetet szenvedett család haza tudott menni. Fekete Tibor, a családapa levélben köszönte meg a polgárőrök profi és önfeláldozó segítségét.

„Tisztelt Polgárőr Szövetség!

Ezúton is szeretnénk hálánkat és köszönetünket kifejezni a Kecskeméti Polgárőrségnek, mert 2019. augusztus 3-án éjjel a segítségünkre siettek a városba bevezető elterelő szakasz körforgalmánál. Autónkkal a nehezen követhető elterelő részen futottunk le az útról. A hely kivilágítás hiányában sötét volt, amit tovább fokozott a borult idő és esőzés, valamint a nem megfelelő kitáblázás.
Az Önök kollégái néhány perc elteltével megjelentek a helyszínen, segítettek a mentés megszervezésében és a mentési munkálatokban is. Mindaddig velünk maradtak, amíg helyzetünk meg nem oldódott. Emberségesek és támogatóak voltak. Hatékony közbenjárásukkal elkerültük azt is, hogy újabb autó ütközzön az út szélén veszteglő járművünkbe. Profi módon helyezték családunkat biztonságba.
Mindent csak köszönni tudunk.

Üdvözlettel:
Fekete Tibor és családja Győrből”

Novák Zoltán, a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület elnöke az esettel kapcsolatban elmondta: örülnek, hogy az eset szerencsésen végződött. Megköszönte a polgárőrök körültekintő és áldozatos szolgálat teljesítését. A balesetveszélyes körülményekről tájékoztatták a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályát.

Updated: 2019-08-12 — 07:53