Életmentő a jánoshalmi polgárőr

2019. december 5-én a jánoshalmi emberek is már a karácsonyi és egyéb üzleti bevásárlásaikat intézték, amikor a 72 éves Horváth Ferenc, jánoshalmi polgárőr megkezdte szolgálatát. A délelőtti bejelentkezése után ő is, az embereket követve az üzletek között járőrözött. Röviddel ezután futva sietett oda hozzá egy helyi hölgyismerőse. Izgatottan hívta fel a figyelmét az utca túloldalán egy elektromos rokkantkocsiban ülő emberre, aki láthatóan rosszul lett, már éppen eszméletlenül dőlt ki a szállítójárműből. Feri bácsi azonnal odarohant hozzá. Látva a helyzet súlyosságát, a beteg hófehér arcát, csukott szemét, azonnal orvost, majd mentőt hívott hozzá! Az orvos és a mentő megérkezéséig elsősegély-nyújtásban részesítette, támogatta és felügyelte a beteget.

A mentősök a kiérkezésük után kb. egy óra hosszat küzdöttek a beteg életéért. A stabilizálása után elmondták, több betegség közül az egyik legfontosabb probléma a vércukorszintjének kritikus lecsökkenése volt, ami életveszélyessé tette az állapotát. Mint kiderült, a segítség a legjobb időben érkezett, hiszen a beteg élete 10 percen múlott. Erős lélekjelenlétével megmentette a nála kb. 10 évvel fiatalabb, 62 éves jánoshalmi férfi életét, akit végül kórházba szállítottak.

A helyszínre érkező rendőrrel és az egyik helyi lakosú, közös ismerőssel telefonon értesítették a beteg hozzátartozóját. Ezután a jánoshalmi polgárőrtársunk a személy biztonságba helyezése után figyelmét az elektromos rokkantkocsi biztonságára fordította. Az egyik közelben lévő festékbolt tulajdonosát kérte meg a szállítójármű biztonságos elhelyezésére a raktárában.

Feri bácsi gyors reagálásával és azonnali intézkedésével egy rendkívül súlyos beteg ember életét mentette meg. Horváth Ferenc jánoshalmi polgárőr ezzel rendkívüli járőri fegyelmezettségről, emberségről, segítőkészségről tett tanúságot.

Tettével bizonyította, hogy polgárőreinkre szükség van, a nehéz és súlyos helyzetekben is számíthatunk rájuk! Ahol tudnak, segítenek!

Updated: 2019-12-09 — 15:44