Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás

A BKMPSZ elnökének körlevele

 

Mindannyiunk előtt ismert, hogy a koronavírus által terjesztett világjárvány hazánkat is elérte. Az ellene folyó védekezésben az állami és az önkormányzati szervek óriási erőfeszítéseket tesznek, melynek eredményességéhez nélkülözhetetlen minden más szervezet és valamennyi magyar állampolgár maximális együttműködése.

 

Tekintettel arra, hogy megyei szövetségünk a védekezés irányítóitól konkrét felkérést nem kapott, ezért feladatainkat a működésünkre vonatkozó hatályos, és a veszélyhelyzetre kiadott jogszabályoknak megfelelően szükséges tovább folytatnunk. Ezen belül különösen fontos az együttműködés a rendőrséggel, az önkormányzatokkal, és a járvány kezelésében résztvevő hatóságokkal. Felkérésükre tagegyesületeinknek az igények figyelembevételével és lehetőségeik határain belül indokolt részt venni a védekezésben. A polgárőr szolgálat ellátása során fokozott figyelemmel kell lenni az idős emberek, beleértve a 65 évnél korosabb polgárőr társaink egészségére, biztonságára.

 

Megyei irodánk a járvány idején korlátozottan működik, de kiemelten fontos, hogy valamennyi egyesület – szükség esetén – telefonon és elektronikus úton tartsa velünk a kapcsolatot. A 2020. évi költségvetési támogatás – amely várhatóan azonos lesz a korábbiakkal – még nem érkezett meg, de annak felosztásáról és az egyesületekhez történő átutalásáról a lehető legrövidebb időn belül, az alapszabályunknak megfelelően intézkedek. A támogatás várható összege a tavalyival közel megegyező lesz az egyesületek részére.

 

További tájékoztatás az OPSZ honlapján.

Updated: 2020-06-29 — 15:26