Az Országos Polgárőr Szövetség ismerte el megyénk polgárőreinek munkáját nemzeti ünnepünk alkalmából

Az Országos Polgárőr Szövetség Nemzeti Ünnepünk, október 23-a tiszteletére rendezte meg a   – koronavírus-járványveszélyre figyelemmel  –  rendhagyó regionális ünnepségét, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun- Szolnok megyék polgárőreinek részvételével, 2020. október 24-én, Szolnokon a Városháza Dísztermében, amelyen dr. Túrós András nyugállományú rendőr altábornagy, az OPSZ elnöke adta át az országos köztestület elismeréseit.

  • Az OPSZ Határvédelmi Tagozatának elnöke Csorba Sándor nyugállományú határőr ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese vette át a tagozat részére adományozott legmagasabb polgárőr kitüntetést a „Kopácsi Sándor Érdemrendet”.
  • Szent-László Éremmel tüntették ki dr. Fekecs Dénes, nyugállományú rendőr ezredest, az OPSZ gazdasági és pénzügyi elnökhelyettesét, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnökét.
  • Polgárőr Arany Érdemkeresztben részesült, a polgárőrséggel való kiemelkedő együttműködésének elismeréseként, Csizovszki László rendőr alezredes, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetője.
  • Az Év Polgárőre címben részesült Varga János László, a Nyárlőrinci Polgárőr Egyesület tagja.
  • AZ Év Polgárőr Pedagógusa lett Váradi Erika Ildikó, a lakiteleki Szabó Mihály Polgárőr Egyesület tagja.
  • Az Év Polgárőr Egyesülete címet Kecskemét- Kadafalva Polgárőr Egyesülete és a Hercegszántói Polgárőr Egyesület kapta, a legkiemelkedőbb tevékenységért illetve a leghatékonyabb közterületi szolgálat ellátásért. Az elismeréseket a két egyesület elnöke dr. Mák Kornél a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Kaszás Mihály vette át.
  • Az OPSZ elnöke kiváló munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette        Hunyadi Hajnalkát, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség titkárát és irodavezetőjét.
Updated: 2021-03-04 — 14:43