Határvédelmi fórum Csátalján

2020. október 24 -én 9 órai kezdettel került sor a Bács-Kis Kun Megyei Polgárőr Szövetség, a Határvédelmi Tagozat és a Csátaljai Polgárőr Egyesület szervezésében Csátalján a Művelődési Házban a Polgárőr Drónok alkalmazása a Határvédelemben, valamint a Polgárőrszolgálattal és a Határvédelemmel kapcsolatos aktualitások előadásra.

Az eseményen Szilágy Gábor r.alezredes kirendeltség-vezető helyettes, Balázs Attila Hercegszántói Határrendészeti kirendeltségről, Zmeu Janel és Horváth János az Ásotthalom Községi Polgárőr Egyesületből, Bera Tamás OPSZ Kiskunmajsai járási koordinátor, Bokányi Zoltán OPSZ Bajai járási koordinátor, Bátorfi Csaba a Kiskassai Polgárőr Egyesület elnöke és Máthé Gergő a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesület elnöke vettek részt.

Az esemény tartalmas előadásban színvonalas rendezvényen ízelítőt kaphattak a polgárőr egyesületek a drónhasználatáról. Az átadott tapasztalat, információ a kezdők szintjétől a haladókig érthető és magával ragadó volt. A fórum zárópontjaként kipróbálhatták a résztvevők ezeket a precíziós technikai eszközöket. Ezeket a korszerű eszközöket a mai kor polgárőreinek mindennapi eszközeinek kellene tekintenünk, mint az alapfeladat ellátásának egyik legkorszerűbb eszközét. Az átadott információs agyag több egyesületnek megerősítette drónbeszerzési szándékát és így megvalósulhat az hogy a drónnal rendelkező polgárőr egyesületek közösséget alkothassanak és ezáltal lehetőségek nyílnak meg számunkra.

https://www.opsz.hu

Updated: 2020-10-30 — 09:25