Migránsokat fogtak Csátalján

2021 január 5-én 7:00 órakor a Csátaljai Polgárőr Egyesület lakossági bejelentést kapott, miszerint egy sárga Renault márkájú taxiból és egy másik Volkswagen márkájú személygépkocsiból Csátalja külterületén majd egy tucat utas szállt ki és az erdőbe vették útjukat. Ignácz József, az egyesület elnöke és Gábor Ilona, az egyesület tagja azonnal a felkutatásukra indult. Útközben felfigyeltek a fent említett két gépjárműre, melynek vezetőiről később pontos személyleírást tudtak adni a hatóságnak.

 

A helyszínre érkezvén elkezdték átkutatni a közel két hektáros területet, miközben másik két polgárőr társuk is csatlakozott. Közben megérkezett a bejelentésre a rendőrjárőr és a határrendészet drónos egysége. Közös összehangolt munkával sikerült a 11 fő migránst felderíteni, akik egy nádas területen bújtak meg. A két gépjárművet a leadott információk alapján 20 km-en belül sikerült megállítani a hatóságnak és a bennük utazó három embercsempész ellen eljárást indítottak.

A migránsok ellenőrzésük során szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Updated: 2021-01-07 — 15:58