Új terepjáróval látják el a szolgálatot Orgoványon

Az Orgoványi Polgárőr Egyesület másfél évtizedes célját érte el februárban, amikor a Magyar Falu Program pályázatán nyert négymillió 70 ezer forintból  egy újszerű állapotú használt szolgálati Dacia Duster terepjárót vásároltak. – Régóta szerettünk volna egy olyan szolgálati autót, amivel még erősebb lehet a külterületi jelenlétünk. Ezért nagy fejlődés, hogy végre egy minden körülmények között jól használható terepjáróval láthatjuk el a szolgálatot – mondta Cseri István, az orgoványi egyesület elnöke, hozzátéve, hogy eddig saját utcai autóikkal mentek szolgálatba, melyeket korlátozottan tudtak a tanyavilág földútjain használni. A terepjárót a polgárőrség arculati szabályzatának megfelelően minden oldalról fényvisszaverő feliratokkal matricázták fel, így már jól látszik, hogy az egyesülethez tartozik a jármű.

Cseri István hangsúlyozta, hogy az új autó nagyban segíti a rendőrséggel közös szolgálatok ellátását is, mert könnyebben juthatnak el a nehezen megközelíthető tanyákra, ahol a külföldi vendégmunkások ellenőrzésében is segítik a rendőrséget. – A tanyavilágban élők védtelenebbek a belterületi lakóknál, ezért kiemelten fontos, hogy jelenlétünkkel erősítsük a kint élők és vagyontárgyaik biztonságát – emelte ki Cseri István.

Gál Szilvia, Orgovány polgármestere köszönetét fejezte ki a polgárőrök áldozatos munkájáért. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat és az Orgoványi Településfejlesztési és Üzemeltetési Kft. segítségével hamarosan garázst építenek az autó számára, ami a polgárőrség irodája mellett kaphat helyet.

Updated: 2021-05-11 — 10:35