Három település polgárőrsége tartott a rendőrséggel közös akciót

Kadafalva, Ballószög és Helvécia polgárőrei összehangolt akciót tartottak a rendőrséggel közösen péntek este. Az akcióban a három település belterületén és tanyavilágában járőröztek a rendfenntartók. Az évekre visszatekintő együttműködés célja, hogy erősítse a települések belterületén és a tanyavilágban élők biztonságérzetét. Mintegy ötvenen járőr vett részt a szolgálatban, mely Helvéciáról, a Művelődési Háztól indult.

A polgárőrség részéről dr. Mák Kornél, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület elnöke és dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, a rendőrség nevében Czigány János alezredes köszöntötte az akcióban részt vevőket. A négy órás akcióban a rendőrök és a polgárőrök ellenőrizték a közlekedésben részt vevőket és több csoporttal bejárták a települések kül- és belterületét. Az egyes ellenőrzések után ajándékot is kaptak a közlekedők a rendőröktől. Az első állomás Helvécia volt, majd Ballószög, végül Kadafalva következett, melynek tágan vett környékét, Szarkást, Alsó- és Felsőcsalánost, Úrihegyet és Miklóstelepet is körbejárták.

 

Kovács László, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület titkára elmondta, hogy régre nyúlik vissza a három egyesület jó kapcsolata és együttműködése. A közös szolgálatokon túl rendszeresen meghívják egymást a különböző rendezvényeikre és bálakat is szerveznek. Mint fogalmazott, az ilyen akciók célja, hogy érezze a lakosság, hogy a polgárőrség és a rendőrség értük van, a biztonságukat szolgálják. A korábbi közös akciókban előfordult, hogy gyorshajtókat, rendszám nélküli autókat fogtak, de már életet is mentettek, amikor az ősz végi fagyban földön fekvő emberhez hívtak mentőt.

Updated: 2021-06-28 — 14:28