Megyénk polgárőrei is elismerésben részesültek az OPSZ Küldöttgyűlésén

Mintegy nyolc hónap után újra megtarthatta Küldöttgyűlését az Országos Polgárőr Szövetség. A Küldöttgyűlésen Dr. Túrós András Elnök Úr többek között elmondta, hogy az elmúlt másfél évben, a pandémia alatt új szerepkörben mutatkozott be a Polgárőrség. Az új arc lényege a társadalmi felelősségvállalás, a szolidaritás és az önfeláldozás.

Az OPSZ legfőbb döntéshozó testülete előtt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott bejelentette, a kormány a Belügyminisztériumon keresztül 2022-ben az ideinél 200 millió forinttal több támogatást nyújt a Polgárőrségnek.

Dr. Túrós András elnöktől hatan vehették át a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet, és ugyancsak hatan a Szent László Érmet. Polgárőr Érdemrend Arany Fokozatában huszonhárman részesültek. Végül, az OPSZ elnöke ajándékcsomaggal köszöntötte azokat a megjelent polgárőröket, akik 30 éve, a Polgárőrség megalakulása óta szolgálják a mozgalmat.

Vezetőként a Polgárőrség szervezésében, társadalmi elismerésében és a bűnmegelőzés eredményeinek elérésében tanúsított kimagasló tevékenységéért az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége „Szent László Érem” kitüntetést adományozott Szabó Istvánnak, a Kunbaracsi Polgárőr Egyesület elnökének.

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke a Polgárőrmozgalomban hosszú évek óta végzett tevékenysége elismeréseként a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetésben részesítette Kószóné Figura Mónikát, a Balotaszállási Polgárőr Egyesület polgárőrét.

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke a Polgárőr mozgalomban 30 éven keresztül végzett tevékenysége elismeréseként ajándékcsomagot adott át Somodi Sándornak, a Kecskeméti Polgárőr Közhasznú Egyesület és az OPSZ Etikai Bizottság tagjának.

Szívből gratulálunk Szabó Istvánnak, Kószóné Figura Mónikának és Somodi Sándornak az elismerésért!

Updated: 2021-07-05 — 18:34