Járási értekezletet tartottak a vezetők Baján

Járási értekezletet tartottak a bajai és bácsalmási illetékességi területen működő polgárőr egyesületek vezetői július 30-án Baján, a Malom Étteremben.

Az eseményen a polgárőrség részéről részt vett Dr. Fekecs Dénes, az az OPSZ elnökhelyettese és a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Csorba Sándor, az OPSZ Határvédelmi Tagozatának elnöke, Dr. Szigeti László, az OPSZ Önkormányzati Alelnöke és a Bajai Járásban működő 21 polgárőr egyesület elnöke. A jó együttműködést példázza, hogy a rendőrség részéről András István rendőr ezredes, a Bajai Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, Kőhalmi Csaba rendőr alezredes, a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség kirendeltségvezetője és Schütz István rendőr alezredes, a Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség kirendeltségvezetője is részt vett az értekezleten. Meghívott vendég volt Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke.

 

 

Mivel a pandémia idején nem volt rá lehetőség, immár nagy szükség volt arra, hogy személyesen is megbeszélhessék a vezetők az aktuális feladatokat, illetve értékeljék azt a jelentős munkát, amit a járás polgárőrei a járvány alatt végeztek. Ezzel kapcsolatban szó esett a Bajai Szent Rókus Kórház oltási pontján végzett biztosítási, betegirányítási és a járásban végzett egyéb karitatív feladatokról.

Az értekezleten kiemelték azokat az egyesületeket, melyek jelentős szerepet játszottak a migránsok feltartóztatásában. A méltatás során a Hercegszántói és a Bajai Polgárőr Egyesületek, illetve a Duna és az 51-es számú főút közötti területen sok migránst visszatartó Nagybaracskai, Csátaljai és Dunafalvai Polgárőr Egyesületek neve hangzott el. Ezt követően a rendőri vezetők megköszönték a polgárőrök munkáját és további együttműködésükről biztosították a járás egyesületeit.

 

 

Az Országos Polgárőr Szövetség az idei esztendőt a balesetmegelőzés évének nyilvánította. Ennek jegyében és a járványhelyzet függvényében elsősorban a kerékpáros és a gyalogos balesetek megelőzésének fokozását tűzék ki célul az egyesületek. Ezzel kapcsolatban tájékoztató előadást tartottak a szervezők.

A találkozón kitértek arra, hogy kevés kivételtől eltekintve jó az együttműködés a települések önkormányzataival, ami a rendőrség segítsége mellett a hatékony polgárőr munka másik nélkülözhetetlen pillére. A következő járási értekezletet augusztus 6-án tartják Kiskunhalasi Rendőrkapitányság illetékességi területén működő egyesületek.

 

Updated: 2021-08-03 — 15:26