Polgárőrökre támadtak a garázdák

Bátya Polgárőrökre támadt két román férfi július 30-án este Bátyán, egy vendéglő előtt. A 35 és 26 éves férfiakra egy lakó hívta ki a polgárőröket, mert hangoskodtak és agresszívan viselkedtek. Az intézkedők kulturált magatartásra szólították fel a garázdálkodókat, mire a hangoskodók rájuk támadtak: fenyegették, szidalmazták, majd lökdösték és bántalmazták őket. Ekkor a férfiakhoz csatlakozott egy nő is és törött sörösüvegekkel üldözni kezdték a polgárőröket egészen a rendőrök kiérkezéséig, akikre szintén rátámadtak – ellenszegültek az intézkedésnek és lökdösték a járőröket. Az egyenruhások végül elfogták a román férfiakat, de a nő elmenekült a helyszínről. Őt még keresi a rendőrség.

 

A hatóság a polgárőrök elleni támadás miatt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják az elkövetőket. A férfiakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették és indítványozták letartóztatásukat.

 

A járőröket ért támadás ügyében a Kalocsai Rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt feljelentést tesz az illetékes nyomozó ügyészségen.

Updated: 2021-08-03 — 15:16