Kármegelőzési program

Az Országos Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Magyar Tudományos Akadémia Geodéziai és Geofizikai Intézete, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, és a legnagyobb hazai lakásbiztosító, az Aegon Magyarország vezetői írtak alá együttműködési megállapodásokat közös információs bázis létrehozásáról és kommunikációs kampányok indításáról. A cél: hiteles információkkal segíteni a vagyon elleni bűncselekmények, és általában a lakossági vagyont érintő károk visszaszorítását.
 
Az elmúlt egy évben az együttműködő partnerek különböző kommunikációs kampányokon keresztül hívták fel a lakosság figyelmét a vagyonvédelem fontosságára, amely az egyén, a hatóságok és a különböző társadalmi szervezetek közös feladata. A programhoz 2014. őszén az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is csatlakozott. A kezdeményezés két szakmai elismerést is elnyert: a Magyar Public Relations Szövetség Sándor Imre Díját és a CSR Hungary Díját. A PR Szövetség a kármegelőzési programot, mint a hírnévmenedzsment különösen újszerű, társadalmi felelősségvállalási célokat is szolgáló kampányaként értékelte. A CSR Hungary Díj Magyarországon a legnagyobb presztízsű szakmai elismerés, amely 2008 óta a legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseket, termékeket, szolgáltatásokat, projekteket értékeli. Idén először a pályázókat egy külsős auditor cég is vizsgálta, a díjról egy 9 fős szakmai bizottság döntött. A szakma egyre inkább fel- és elismeri, hogy a valódi elkötelezettség pozitívan hat a közösségre. A közösség elismerése pedig jótékonyan visszahathat a cég pénzügyi teljesítményére.
 
A CSR Hungary ezt a win-win kultúrát szeretné elterjeszteni Magyarországon. A díjon keresztül a szakmai szervezet célja, hogy a példamutató vállalati gyakorlatok valódi értékké és követhető mintákká váljanak, ezért a legjobb projekteket könyv formában is kiadják.
 
 
Forrás: www.opsz.hu