Polgárőr biztosítás

Az Országos Polgárőr Szövetség és az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. keretszerződést írt alá 2016. május 6-án az Aegon Csoportos Biztosítások megkötésére.

 

 

Helyi szinteken már sok polgárőr egyesületnek van balesetbiztosítása a szolgálatban lévő polgárőrökre. Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. arra tett ajánlatot, hogy Magyarország minden szolgálatot teljesítő polgárőrére ingyenes biztosítást kössön, ami akkor valósul meg, ha a polgárőrök az ehhez szükséges adatlapot aláírják.

Hogy ez ne okozzon nehézséget az önkéntes bűnmegelőzőknek, bevonták a munkába független belső technikai segítségként a Biztor Alkusz Kft. munkatársait, akik majd felkeresik a polgárőröket, és segítenek a szükséges dokumentumok kiállításában.

A belépéshez szükséges Személyes Hozzájáruló Nyilatkozatot a belépőknek ezen a webes felületen kell kitölteni, a módosított adatvédelmi törvény (GDPR) miatt pedig a 2018.05.25. előtt belépett tagoknak frissíteniük szükséges az adataikat ugyanezen a linken. A Biztor Alkusz Kft. összegyűjti, ellenőrzi, rögzíti a személyes hozzájáruló nyilatkozatokat, majd továbbítja az Aegonnak, továbbá fogadja és közvetíti az Aegonnak a káresemény bejelentését.

Ezt követően azoknak a polgárőröknek, akik szolgálatellátás során szenvednek balesetet, a kórházi ellátásának napi térítéséhez való hozzájárulástól a halálesetig különböző, meghatározott összegű kártérítést nyújtanak. A biztosítási összegek és szolgáltatások részletes leírása az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. tájékoztatójában olvasható. Bővebb tájékoztatást a személyes hozzájáruló nyilatkozat megküldése után kap a biztosított.

További információ:

Tájékoztatás AEGON Csoportos Biztosításról polgárőrök részére

OPSZ: Ingyenes balesetbiztosítás polgárőröknek

OPSZ: Információk a polgárőr biztosításról