Tisztelet az éveknek, biztonságot az időseknek

Az Országos Polgárőr szövetség a Magyar Vöröskereszt „Bűnmegelőzési és Szociális védőháló” programja keretén belül, az idősek életkörülményeinek és biztonságérzetének javítására érdekében elindította a Tisztelet az Éveknek, Biztonságot az Időseknek programját.

A Belügyminiszter, az Országos Rendőrfőkapitány és az OPSZ Elnöke 2011. július 18-án közösen értékelte a közrend és közbiztonság megszilárdítása, és az állampolgárok biztonságérzetének javítása érdekében tervezett, szoros együttműködésben kialakított és végrehajtott intézkedések eredményeit. Megállapították, hogy az intézkedési tervek megvalósítása időarányos, és összességében eredményes.

 

A Kormányprogramban meghirdetett változtatások következetes végrehajtása, azok hatásainak eltérő időbeni érvényesülése, valamint az érintettek reagálása illetve a nemzetközi és hazai gazdasági folyamatok kedvezőtlen alakulása miatt erősíteni kell a helyi közösségek tagjainak összefogását, és a közös célok érdekében való cselekvést.

 

A társadalom értékrendjének pozitív irányú változtatása érdekében a Belügyminiszter kezdeményezte, hogy az OPSZ – a 2010. május 28-i ELN/20/2010. sz. határozatával jóváhagyott intézkedési tervvel összhangban – a Magyar Vöröskereszttel közösen, a Rendőrség támogatásával helyezze új alapokra az idős emberek védelmét.

További információ itt olvasható:
Bűnmegelőzési és szociális védőháló

Forrás: www.opsz.hu